Browsing: Fshati

Në këtë trevë niveli i kujdesit shëndetësor të popullsisë para disa decenieve ishte i ulët. Nuk kishte barna dhe as…

Në këtë trevë niveli i kujdesit shëndetësor të popullsisë para disa decenieve ishte i ulët. Nuk kishte barna dhe as…

Në këtë trevë niveli i kujdesit shëndetësor të popullsisë para disa decenieve ishte i ulët. Nuk kishte barna dhe as…

Popullata vendëse shqiptare e këtij fshati nga besimi pagan-politeziëm, në kohën romake, duke përqafuar fenë krishtere kalon në besimin në…

Në bazë të  regjistrimit të fundit të popullsisë dhe ekonomive familjare që është kryer në prill të vitit 2011, Smira…

-Nga aspekti gjeo-morfologjik, përkatësisht ai i relievit, Smira ka terren të formave të ndryshme-fusha, lugina, kodrina, male të ulëta dhe…

  -Smira gjendet në rajonin e Anamoravës,  rrëzë maleve të  Karadakut, rreth 4 kilometra në jugperëndim të Vitisë, në lartësi…

Ndër vendbanimet më të vjetra të Dardanisë antike, është edhe vendi ku sot gjendet fshati ynë, që është krijuar para…