Shëndetësia

0

Në këtë trevë niveli i kujdesit shëndetësor të popullsisë para disa decenieve ishte i ulët. Nuk kishte barna dhe as kujdes mjekësor. Në shërimin e sëmundjeve të ndryshme aplikohej mjekësia popullore. Disa gra më të moshuara i shëronin njerëzit sipas traditës me barna popullore. Më vonë kujdesi shëndetësor është ngritur në një nivel më të kënaqshëm.

Ambulanca shëndetësore në fshat është hapur në vitin 1988. Deri në këtë kohë, banorët e Smirës shërbimet mjekësore i kanë  marrë në Goshicë, Viti, Gjilan e gjetiu. Sot Smira ka disa infermiere dhe mjekë, ndër ta është edhe Hebib Hasani, i cili aktualisht është duke ndjekur studimet për doktoraturë në Neurokirurgji, në Universitetin e Gjenevës.

Share.

Leave A Reply

Shëndetësia

0

Në këtë trevë niveli i kujdesit shëndetësor të popullsisë para disa decenieve ishte i ulët. Nuk kishte barna dhe as kujdes mjekësor. Në shërimin e sëmundjeve të ndryshme aplikohej mjekësia popullore. Disa gra më të moshuara i shëronin njerëzit sipas traditës me barna popullore. Më vonë kujdesi shëndetësor është ngritur në një nivel më të kënaqshëm.

Ambulanca shëndetësore në fshat është hapur në vitin 1988. Deri në këtë kohë, banorët e Smirës shërbimet mjekësore i kanë  marrë në Goshicë, Viti, Gjilan e gjetiu. Sot Smira ka disa infermiere dhe mjekë, ndër ta është edhe Hebib Hasani, i cili aktualisht është duke ndjekur studimet për doktoraturë në Neurokirurgji, në Universitetin e Gjenevës.

Share.

Leave A Reply

Shëndetësia

0

Ambulanca_320x200Në këtë trevë niveli i kujdesit shëndetësor të popullsisë para disa decenieve ishte i ulët. Nuk kishte barna dhe as kujdes mjekësor. Në shërimin e sëmundjeve të ndryshme aplikohej mjekësia popullore. Disa gra më të moshuara i shëronin njerëzit sipas traditës me barna popullore. Më vonë kujdesi shëndetësor është ngritur në një nivel më të kënaqshëm. Deri në vitin 1981,  banorët e Smirës shërbimet mjekësore i kanë· marrë në Goshicë, Viti, Gjilan e gjetiu.

Ambulanca shëndetësore në fshat është hapur në vitin 1981 dhe mjeku i parë që ka punuar në këtë ambulancë ka qenë Dr. Feti Hetemi, kurse infermier z.Murtez Rexhepi,deri në shkurt te vitit 1982, e nga shkurti i atij viti infermierja e vetme që ka punuar deri në mbylljen e ambulancës nga okupatori serb, ka qenë Fatime Kapllani-Bekteshi.

Pas vitit 1990  në fshatin Smirë,  u hapën dy ordinanca private, ajo e gjinekologjisë-obstetrisë e dr. Mustafë Avdylit dhe ordinanca e përgjithshme e dr. Ismajl Bekteshit.

Kurse, në vitin 1997 me iniciativën e drejtorit të shkollës fillore Muhamet Osmani  është hapur ambulanta e parë shkollore në nivel komunal, me Dr.Ismail H.Bekteshi dhe inferimere Afërdita Ramadani e Hyrjete Zuka. Kjo ambulancë punoi  për dy vjet.

Sot Smira ka disa mjekë: Mustafë Avdyli-specialist i Gjinekologjisë, Ismajl Bekteshi-specialift Infektolog, Hebib Hasani-Neurokirurg, Mubekir Pajaziti-Mjekësi e Përgjithshme, Alban Avdyli-Mjekësi e Përgjithshme, Hatixhe Avdyli-Mjekësi e Përgjithshme.  Poashtu në Smirë ka edhe të paktën 10 infermiere

Në ambulancën e fshatit mjeku punon tri herë në javë me orar të plotë.

Share.

Leave A Reply

© Të gjitha të drejtat e rezervuara