Pasaporta_e_KosovesMinistria e Punëve të Jashtme e Republikës së Kosovës, njofton të gjithë mërgimtarët se nga data 1 qershor 2011, të trembëdhjetë Misionet Konsullore të Republikës së Kosovës do të jenë të gatshme të pranojnë kërkesat e shtetasve të Kosovës, për pajisje me letërnjoftim dhe pasaportë të Kosovës.

 

Tashmë, në Misionet Konsullore të Kosovës është montuar e gjithë teknika e nevojshme, ka përfunduar infrastruktura ligjore dhe janë dërguar aplikacionet e nevojshme për pajisje me letërnjoftime dhe pasaporta, thuhet në një komunikatë të Ministrisë së Jashtme.
Për shkak të kërkesave të mëdha për pajisje me dokumente personale, Ministria e Punëve të Jashtme e Republikës së Kosovës, kërkon mirëkuptim nga mërgimtarët në rast të ballafaqimit me ndonjë vonesë apo problem eventual teknik, gjatë kryerjes së shërbimeve të tyre.

Shtetasit e Kosovës me banim jashtë vendit, mund të aplikojnë për dokumente personale pranë këtyre Misioneve Konsullore:

Në Republikën Federale të Gjermanisë:
Misioni Konsullor në Berlin
Misioni Konsullor në Frankfurt
Misioni Konsullor në Shtutgart

Në Konfederatën e Zvicrës:
Misioni Konsullor në Bernë
Misioni Konsullor në Cyrih
Misioni Konsullor në Gjenevë

Në Republikën e Italisë:
Misioni Konsullor në Romë

Në Republikën e Francës:
Misioni Konsullor në Paris

Në Mbretërinë e Suedisë:
Misioni Konsullor në Stokholm

Në Mbretërinë e Belgjikës:
Misioni Konsullor në Bruksel

Në Shtetet e Bashkuara të Amerikës:
Misioni Konsullor në Nju-Jork

Në Republikën e Austrisë:
Misioni Konsullor në Vjenë

Në Mbretërinë e Bashkuar:
Misioni Konsullor në Londër.

Leave A Reply