Smirasi Zijadin Sylejmani, i cili jeton nё Shkup, i ka dhuruar bibliotekёs sё Shkollёs sё Mesme tё Ulёt ‘Dёshmorёt e 5 Prillit’, nё Smirё 551 titujt librash tё fushave tё ndryshme, shkencore,  shkollore, letrare etj.  Ai tha se 68  prej tyre janё tё Prof.Dr. Sami Sylejmanit, tё cilat familja e tё tashmё tё ndjerit ka pasur dёshirё t`ia dhurojё Smirёs. Vet Zijadini  shprehet i  lumtur qё ka pasur mundёsi dhe vullnet tё mirё qё kёtё capital intelektual ta sjellё nё fshatin e tij tё lindjes.  Pёrndryshe ai ёshtё edhe kryetar i Shoqatёs sё smirasve nё Shkup ‘Smira Dardane’. Drejtori i shkollës  sё Smirёs, Xhavit Sahiti falenderoi   Zijadin Sylejmanin, si dhe Kryetarin e Këshillit të Fshatit Smirë, Afrim Salihu që e bënë të mundur sjelljen e kёtyre librave nga Shkupi.

 

Leave A Reply