SAM_0048Drejtuesit e shkollës fillore “Dëshmorët e 5 Prillit”, në Smirë, kanë reaguar pas publikimit në portalin tonë, të një fotografie që paraqiste mbeturina në oborrin e shkollës.

Drejtori Naim Agushi tha se mbeturinat janë larguar dhe janë hedhur në kontejnerë, por kjo çështje ka një tregim në vete. “Shkolla paguan për zbrazjen e një kontejneri, kurse siç po e shihni qytetarë të papërgjegjshëm e kanë sjellë një kontejnerë tjetër në oborrin e shkollës dhe na janë bërë dy. Kompania për

mbeturina “Ecohigjiena”, gjithmonë njërin kontejner e lë plot, kështu që mbeturinat shpërndahen nga era. Njëjtë ka ndodhur edhe para disa ditësh kur ka pasur shumë mbeturina”, tha Agushi.

Ai ka shtuar se drejtoria e shkollës nuk di si t`ia bëjë, pasi nuk e di ku  ta dërgojë kontejnerin e dytë. “Ne kemi kërkuar nga kompania në fjalë që të na e heq nga këtu, por nuk ka pranuar. Na kanë thënë që ta heqim ne dhe ta vendosim diku skaj rrugë. Por ne nuk jemi kompetentë për këtë”, ka thënë Agushi.

Leave A Reply