1 mg hudhër baras me 15 mg penicilinë. Hudhra vret jo vetëm bakteret, por dhe viruset. Hudhra pa dyshim është çelës për të arritur imunitetin optimal dhe mbrojtjen kundër infektimeve. Së paku, 200 komponentë janë identifikuar në thelpinjtë e hudhrës, duke përfshirë më shumë se…

 

 70 komponentë të sulfurit; vitaminat A, B1 dhe C, kalcium mineralesh, kopër, hekur, magnez, fosfor, selen dhe zink, flavonoide si vitamina (cilado nga grupet e substancave të mëdha duke përfshirë anthocyanins) dhe 8 amoniacide esenciale dhe 9 aminoacide jo-esenciale. Hudhra ishte konstatuar si antibiotik më i fuqishëm se penicilini, ampicilini, deksocilini, streptomicini dhe cefaleksini, se disa nga ilaçet antibiotike të përdorura për trajtiminin e antraksit. /Telegrafi/

Leave A Reply