Shkencëtarët këshillojnë konsumimin e çokolatës në vend të shurupeve të ndryshëm, të cilët janë të dëmshëm në mjekimin e kollës te fëmijët dhe të rinjtë nën moshën 18 vjeçare. The Telegraph njofton se studiuesit nga Instituti Ndërkombëtar i Anglisë për mushkëritë dhe zemrën kanë theksuar se përbërësi teobromin (i pranishëm në kakao dhe çokollata), ndihmon…

 

 në heqjen e kollës, ndërsa pasi të testohet për dobinë e tij do të hidhet në treg në trajtë ilaçi brenda dy vjetësh.
Specialistët deklarojnë se vetëm një cope çokolatë e idhët ndihmon në qetësimin e kollës, por ata pohojnë se nuk janë bërë akoma studime për të përcaktuar dozën e duhur. /Start/Telegrafi/

Leave A Reply