Familja pesanëtarëshe e Lulzim (Sadik) Misini, nga Smira, sivjet e pret më e qetë dimrin. Me kontributin vullnetar të bashkëfshatarëve, të afërmve dhe njerëzve e kompanive tjera jashtë Smirës, atij i është përfunduar shtëpia e re, e cila kishte filluar së ndërtuari para një viti.  Tani që temperaturat kanë rënë, Lulzimi dhe katër fëmijët e tij, janë vendosur në ambiente më të ngrohta dhe më të rehatshme.  Shtëpisë ia janë vënë dyert e dritaret, është fasaduar, është shtruar ibercuku, në katin e parë i është shtruar edhe laminati, i është kompletuar banjo, kuzhina. Kjo familje, deri tani jetonte në një shtëpi të vjetër dhe në kushte të vështira banimi. Iniciatori i aksionit,  Enver (Ibrahim) Bajrami, i cili ka dhënë kontribut në sensibilizimin e rastit, duke ndihmuar edhe vet me fonde,  tregon se   aksioni ka rrjedhur mirë. ‘Kontributet kanë qenë të formave dhe të vlerave të ndryshme si ndihmat me mjete monetare, me material ndërtimor dhe pajisje amvisërie, apo me punë vullnetare. Dikush ka dhënë para, dikush ka dhuruar ndonjë derë apo dritare, dikush tjetër i ka dhënë material, kurse mjeshtrit punën e kanë bërë pa pagesë dhe kështu janë kombinuar gjërat në mënyrë që familjes Misini t`i krijohen kushte më të mira banimi’, ka thënë Bajrami.

E, Lulzim Misini iu është miënjohës përjetësisht të gjithë atyre që e kanë mbështetur dhe ndihmuar në cfarëdo forme qoftë, jo vetëm për ndërtimin e shtëpisë por edhe në raste të tjera. ‘Unë nuk kam pasur mundësi ta bëjë këtë ndryshim, për shkak të problemeve  shëndetësore që më kanë përcjellur vite me radhë. Tash jam më rehat falë bashkëfshatarëve dhe të tjerëve që më kanë ndihmuar. Kisha lut Zotin që askënd mos ta shoh me probleme’, ka thënë Misini.

Ja lista e kontribuesve:

Sadik (Ibrahim) Ibrahimi

Mustafë (Mehmet) Jahiu

Florent (Isa)  Ymeri

Muzafer (Haki) Azizi

Ismajl (Aziz) Azizi

Mustafë (Ibrahim) Ademi

Ibrahim (Muharrem) Pajaziti

Sylë (Muharrem) Pajaziti

Shefqet (Ramadan) Rexhepi

Hebib (Rexhep) Rexhepi

Nderim (Naser) Bajrami

Gazmend (Isa) Bajrami

Arton (Bedri) Sejdiu

Kemajl (Shyqeri) Murtezi

Jahi (Fehmi) Sejdiu

Selim (Isa) Sejdiu

Ahmet (Musa) Sejdiu

Bashkim (Fehmi) Ramadani

Zekirja (Nebi) Zuka

Mentor (Jakup) Ibishi

Jup (Bajram) Ahmeti

Osman (Idriz) Ahmeti

Remzi (Selim) Ahmeti

Nexhat (Nexhat) Ramadani

Agron (Ferizj) Ahmeti

Muhamet (Mehmet) Azizi

Kompania ‘Art Project’

Njazi (Osman) Fejzullahu

Bekim (Beqir) BAjrami

Florim (Mustafë) Osmani

Nevrie, Skender (Hasan) Misini

Muharrem, Bajrush (Xhavit) Misini

Fadil, Agim, Refik (Ramadan) Misini

Ibrahim (Zenun) Bajrami

Kujtim (Ibish) Ibishi

Enver (Avdulla) Shabani

Islam, Kemajl, Sylë (Sadik) Misini

Tefik (Sabri) Salihu

Gani Azizi-Sadovinë

Bujar Hasani-Beguncë

Sylejman Lamallari-Beguncë

Adnan Avdyli-Sadovinë

Palush Azizi-Kabash

Fazli Nuhiu-Viti

Përndryshe, Lulzim Misini është i papunë dhe qe disa vite ka pasur probleme me këmbën e djathtë, të cilën e ka apmutuar në prill të këtij viti dhe tani mban protezën.

 

 

 

 

 

 

 

 

1 Koment

  1. Zijadin Sylejmani on

    Fillimisht familjes Misini i uroj shtepine e re ,z.Lulzim Misinit i deshiroj shendet,e te gjithe ata qe kontribuan ne ndertimin e kesaj shtepie i falenderoj per kete gjest human e zoti i shpeblefte.

Leave A Reply