Familjarë, të afërm, miq e bashkëvendas i dhanë sot lamtumirën e fundit Jusuf (Ahmet) Demiri, i cili ndërroi jetë dje, në moshën 80 vjecare, pas një sëmundje të shkurtër.

Në ceremoninë mortore,  u tha se ai qysh si i ri ishte brumosur  nga të parët e tij, me vlera kombëtare dhe njerëzore. Për këtë ka vuajtur pasojat nga pushtuesi dhe u burgos në moshën 12 vjecare.  ‘Qëndrimin e drejtë axha Jusufi e mbajti gjatë  gjithë jetës së tij, madje duke bartur ndjenjat patriotike edhe tek gjeneratat e reja.  Ai e vazhdoi rrugën e të parëve duke ua trasuar edhe të tjerëvev duke i këshilluar e motivuar që ta duan vendin dhe të luftojnë për të. Jusuf Demiri gjithmonë kishte dëshirë të fliste për kombin, për traditat, kulturën dhe historinë shqiptare’, tha Afrim Salihu në emër të Këshillit të fshatit Smirë.

Edhe si prind, vëlla,  fqinj e bashkëvendas, Jusuf Demiri,  u shqua me virtyte të larta.  ‘Ai ishte burrë i urtë dhe i dashur, i drejtë, i sinqertë, i afërt  dhe i interesuar për mirëqenien e të gjithëve.  Prandaj si i tillë ishte i pranishëm kudo që e kërkonte nevoja, qoftë në në gëzime apo pikëllime dhe  merrte pjesë  në aktivitete e ngjarje në fshat. Për këto vlera që kishte ai ishte i respektuar nga të gjithë, por edhe i respektonte të tjerët’, tha më tutje Salihu.

Sipas tij, familja, lagjja dhe fshati duhet të mburren dhe të jenë krenar që patën një njeri me vlera si Jusuf Demiri.  Veprat e tij të mira, fjalët e urta dhe këshillat e arta, të na shërbejnë të gjithëve si udhërrëfyes në jetë.

 

 

11 Komente

 1. Ngushllime per familjen Demiri dhe te gjith te afermit e tina .E agjen Jusuf Zoti e paste quen ne GJenet e ja past falen imanin

 2. Xhelal Shaqiri on

  Gjatë gjithë jetës së tij axha Cufë është shquar me virtyte atdhetare, fjalë ëmbël e i dashur për të gjithë si për fëmijët, të rinjtë e të moshuarit. Zoti e dërgoftë në Xhenet.

 3. fejzullahi fevzi on

  baca isuf fizikisht shkove por at bujari qe naj lae ajo kurr ekurrit nukdotvdes por mue ishte krenari qe isha bashk vendas i yt por shkurja jote fizikisht me preku thell ne zemer zoti nghenet familjes demiri ngushtllime ma te sinqerta

 4. Ke qen shum i rrespektum nga gjitha moshat, po mungesa jote fort pu nike pa ty, ke qen i nderum edhe dote jeshe gjith mon ne zemer e ne mendje,zoti te shperbleft me gjenet.

 5. Muhamer ramadani on

  ju shprhej ngushllime familjes demiri bacen isuf zoti e shperbleft me xhehent zoti ja past fale imanin

 6. Muhamer ramadani on

  ju shprhej ngushllime familjes demiri bacen isuf zoti e shperbleft me xhehent zoti ja past fale imanin Muhameri

Leave A Reply