Isuf Zuka, koordinator i projektit për ngritjen e lapidarit në hyrje të Smirës për dëshmorët e vitit 1912, Xukë Zuka, Bajram Ahmeti dhe Sahit Gorani, ka sjellë të dhënat komplete të këtij projekti, duke përfshirë shpenzimet, mjetet që janë mbledhur dhe donatorët që kanë kontribuar në forma të ndryshme. Shpenzimet:

GYPA Fi 500;.80copë x10-NTP “Smira”-800 €, BETON-Genti sh.p.k.-1200 €, MERMER 100 m Prishtinë-.1500 €,Llamarinë 4mm -ETCOMI firma-4000 €,GYPA 60×60 ETCOMI fe-.850 €, Puna ne VINEX-.3000 €, Zhavorr dhe rrafshim-Mensuri-.1390 €, Zhavorr Cufa com Drobesh-.770 €, Ulëse 2 copë dhe shporta –Ferizaj-.320 €, Lakim i gypave 6x6mm Elsam-300 €,   Ngjyrë për lapidar Gjilan,Ferizaj-.480 € Zhvarrimi në Sojevë –ekipi nga Mitrovica-.1000 € Kubëza Gurë Bakllave Viti 367mx11€= .4040 €,  Anësore 123.85×5 Viti betoni-..620 € , Anësore të rrugës Vinex 80×15 €-.1200 €,  Çimento për ibërcuk dhe puna Mogilla-.450 € , Zhazorr dhe rrjetë për ibërcuk-.300 €,    Kit ngjitës për mermer-.400 € , Drita kabllo ankera 11×65=.715 € , Reklamat (Banderolat) Ferizaj dhe Viti-900 €,   Ftesa, emblema dhe mbishkrime Ferizaj-..350 € , Mermeri 250 nipi Gëzim+mbishkrimi 150=.400 €,   Reklama rti etj-.850 € , Ushqimi 500 € qinga +300 restoranti Lindi=.800 € , Artistët: R. Arbana 250 €+tr+Gjil. 70€+ kori 40€..400 € , Mbjellja e fidanëve dhe rrafshimi-.300 € , Bunari (Pusi)-.680 € , Flamuj+shtyllat e zinktuar +Bjeshkolllavë shtyllat=650 € 

GJITHSEJT: 28.665 €

 Donatorët me mjete financiare:

F.sh. Gërmovë (Sefa ka dhënë)-470 €, Bahri Zuka-200 €, Njiazi Zuka -.200 €, Brahim Zuka-.200 €, Mentor Zuka-200 €, Ramadan Zuka- 200 € , Musa Zuka-200 €, Xhelal Rrahmani – 200 €, Xhavit Salihu-.200 SFr. Ridvan Tusha 200 €, Feriz Ahmeti-150 €, Bardhyl Ibishi-.100 €, Ziadin Arifi-.100 €, Shemsi Ahmet -.100 SFr, Zarife Zuka-50 €, Vetëvendosje, Qendra ne Viti-50 €, Selim Zejnullahu- 50 €, Ibrahim Ahmet-50 €, Fitim Ibishi-.50. €, Afrim Salihu-..50 €, Emrush Azizi-.50 €, Ekrem Azizi-.50 €, Dr.Ismail  Bekteshi-.50 €, Besnik Imeri-.20 €.

Shuma totale..3.190 €

Donatorët me materiale e shërbime:

Florim Osmani (Smira Mermer)-shtrimi gratis imermerit te lapidari vlera 400 €,Besim Sahiti-ka dhënë barin për park në vlerë 70 €, Mensur Ademi –ka bartur gratis zhavorrin në vlerë 100 €, Bujar Misini –ka punuuar dy ditë në ngjyrosje të lapidarit, Sokol Rexhepi -ka punuar një ditë pa pagesë.

Koordinatori i këtij projekti, Isuf Zuka, u është mirënjohës dhe i falënderon të gjithë ata që kanë dhënë mjete financiare, apo që kanë ndihmuar në forma tjera për ngritjen e këtij lapidari.

Leave A Reply