AGIM_AGUSHI_NE_OKSIGJENProfesori i matematikës, nga Smira, rekordmeni i shumëfishtë i botës në zhonglim me top, Agim Agushi, këtyre ditëve, është vënë në qendër të vëmendjes së mediave të Kosovës dhe Shqipërisë. Agimin, nesër do të mund ta shohim në Televizionin “Klan” të Shqipërisë, në emisionin “Takimet e pasditës”, nga ora 18:45. Kurse të premten, në ora 20:45, aii do të jetë mysafir në Show-Programin televiziv të Besim Dinës, “Oxygen” në KTV.

Përveç kësaj, rekordmenit botëror nga Smira, i ka kushtuar një artikull edhe gazeta “Shekulli”, me titull “Matematicienti, zhongler i topit me kokë”. Në artikull thuhet se Vitia mund të mos jetë një qytet i dorës së parë në Kosovë, por gjithmonë e ka një arsye më shumë për t’u krenuar, sepse aty jeton një personazh me profil të veçantë-Agim Agushi. Në këtë shkrim Agimi rrëfen për hapat e parë dhe rrugën prej zhongleri si dhe për rekordet që ka arritur deri më tash.

 

Ëndrra e tij është të vendosë një rekord unikal në Shqipëri. Në muajin mars ose prill të vitit 2013, Agim Agushi, pritet të vozisë (ngasë) në një nga rrugët e Tiranës, një veturë kabriolet, duke goditur topin me kokë pa i shkëputur duart nga timoni. Performanca e radhës do të jetë në qendrën e skive në Brezovicë të Kosovës, ku do të zhonglojë me topin në teleferik. Artikullin e plotë në këtë faqe mund ta lexoni në http://shekulli.com.al/web/p.php?id=11462&kat=108

  Sportisti e aktivisti i dalluar, Agim Agushi, siç dihet tashmë, është pronar i disa rekordeve botërore në zhonglim me top futbolli. Mirëpo, ai nuk pushon dot. Kohët e fundit është duke punuar në realizimin e një spoti televiziv, në bashkëpunim me Radio Televizionin e Kosovës.

Leave A Reply