Naimi_Kenani_e_Kujtimi_320x200Acari polar u thye. Në Smirë sot pikonin strehët. Temperaturat janë ngritur pak dhe dielli ka filluar ta shkrijë borën e madhe që ka ra gjatë ditëve të fundit. Edhe lëvizjet e njerëzve u shpeshtuan, me ngrohjen e motit. Banorët kishin dalur sot jashtë për të kryer ndonjë punë apo edhe për relaks. Disa të rinj në Lagjen e Re,  thyenin akullin për të lehtësuar qarkullimin e veturave, sepse rrugët janë ngushtuar nga bora.

 

 

 Kurse, Kujtim Hetemi, Naim Ramadani dhe Kenan Sinani kishin dalur në qendër të fshatit për të shijuar rrezet e diellit. “Vërtetë ka qenë shumë ftohtë dhe kemi lëvizur vetëm në raste të domosdoshme. Tashti shyqyr që u thye pak ky mot se vështirë ka qenë. Po të vazhdonte kështu popullata e ka pasur problem të tejkalojë gjendjen”, thotë Naimi. Edhe Kenani ia vërteton fjalët Naimit. “Unë jam këtu në qendër dhe i shoh lëvizjet e njerëzve në çdo koha, thuaja. Mirëpo,  gjatë javëve të kaluara kur na kaploi vala e të ftohtit  frekuentimi ka qenë minimal. Nuk ka dyshim se ka qenë gjendje e rëndë, por si duket e kaluam edhe këtë”, thotë Kenani. Teksa përshëndetemi me Kujtimin, i cili iku për në Viti, nga Rrafshi i Vneshtave më marrin në telefon dhe më njoftojnë se disa smiras kanë dalur atje për piknik, për herë të parë, pas ca kohësh të acartë.

Rrugës, te Maliqët  takojmë  Bekim Maliqin, para derës së tij, duke thyer  akullin në trashësi 10 cm, për t`i hapur rrugë ujit të grumbulluar aty. “Pas shkrirjes së borës është rrezik që ujit të grumbullohet  dhe të vërshojë rrugës. Po mundohem ta parandal ojë këtë duke ia bërë një kanal për ta përcjellur ujin në kanalin e ujërave atmosferike dhe pastaj në lumë”, thotë Bekimi. 

 

Mezi arrijmë në Rrafshin e Vneshtave, nga bora e madhe dhe e pashkelur, sepse ia mbajtëm malit. Atje  një grup tradiconal, prej mbi 10 vetash po kënaqeshin në rreze, duke biseduar, ngrënë e pirë.

Disa të tjerë ngjiteshin përpjetë. Duket se edhe këtë dimër e kaluam. Meteorologët gjatë javës së ardhshme parashikojnë reshje bore e shiu, por temperaturat do të ngriten.

 

Leave A Reply